Προσπαθείτε να συνδεθείτε σε μια ιστοσελίδα και σας εμφανίζεται ένα τέτοιο μήνυμα από τον φυλλομετρητή σας:

Θα συνεχίζατε τα ψώνια σας, βάζοντας τα τραπεζικά σας στοιχεία; πιθανόν όχι. Και δεν θα ήσασταν ο μόνος.

Απαιτείται περισσότερη προστασία στους πελάτες από της εταιρίες ενάντια σε κυβερνητικές επιθέσεις και υποκλοπές.

Πως θα προστατέψουν οι εταιρίες τους πελάτες και τα στοιχεία τους κατά την συναλλαγή;

Με κάτι που λέγεται, πιστοποιητικό SSL(Secure Socket Layer) ή πιο απλά Πιστοποιητικό Ασφαλείας.

Όταν μια ιστοσελίδα διαθέτει πιστοποιητικό ασφαλείας, αυτό σημαίνει ότι όταν την επισκέπτεσαι μια κρυπτογραφημένη διεύθυνση δημιουργείτε μεταξύ του υπολογιστή που βρίσκεται η ιστοσελίδα και του φυλλομετρητή σας. Σκεφτείτε ότι θέλετε να καταθέσετε λεφτά στην τράπεζα, και καθώς το αυτοκίνητο σας πηγαίνει προς την τράπεζα, κλέφτες το κλέβουν, με το ssl όλη αυτή η διαδρομή είναι ολοκληρωτικά ασφαλής! Καθιστώντας αδύνατο στους hackers να κλέψουν τα δεδομένα σας.

Το Google Chrome προειδοποιεί τους χρήστες!

Παλιότερα, χρειαζόσουν SSL μόνο αν η ιστοσελίδα σας δεχόταν από τους χρήστες τραπεζικές κάρτες ή τραπεζικά στοιχεία. Τώρα το Google Chrome προειδοποιεί τους χρήστες ότι η ιστοσελίδας σας είναι “μη ασφαλής", ανεξαρτήτως πληροφορίας και να δέχεστε από τον χρήστη. Επίσης, πλέον το SSL είναι παράγοντας στην ταξινόμηση των αποτελεσμάτων της Google.

Ανησυχείτε μήπως η ιστοσελίδα σας δεν είναι ασφαλής;

Για να το ελέγξετε, συνδεθείτε στην ιστοσελίδα σας από οποιοδήποτε φυλλομετρητή/web browser. Αν η ιστοσελίδα σας ξεκινάει από https:// και όχι http:// τότε διαθέτετε πιστοποιητικό το ‘s’ στο τέλος του http σημαίνει ‘secure’.